2014-11-05 19:19 #0 av: Lia

Här kommer sammanfattningen av det andra avsnittet från Gothic Charm School.

Får du blickar eller frågor om din livsstil? Jillian förklarar att tatuerade människor inte målar dit bilderna på kroppen varje morgon - likadant så ser vi gothare ut som vi gör alltid. Det är ingen kostym, det är våra vardagskläder. Sen finns det ju gothare som slänger på sig lite enklare kläder, medan andra lägger ner mer tid på utseendet. Det är inget som görs för uppmärksamhet - precis som alla tatuerade har gjorde det för deras egen skull.

Tror man att man är en vampyr? Självklart inte. Vampyrer hör ihop med Goth av en anledning; de är spännande att läsa om och se på film. Många verk kommer också från den gotiska kulturen, så som Dracula och Hammer Horror. Men som tidigare nämnt, i en nyttig dos.

Gothare är inte heller farliga, även om många kan se lite skrämmande ut för andra. Många gothare har också blivit retade för att vara annorlunda, så många vet hur det känns och utsätter därför inte andra för samma sak. En myt är också att gothare skulle vara deprimerade. Och visst kan väl det vara sant. Men inte mer deprimerade än någon annan.

Vad jobbar en gothare med då? Vad jobbar du med? Det gör gothare också. Det finns inget specifikt yrke som riktar sig till gothare, eller som riktar sig ifrån. Sen har ju alla olika intressen, men det har ingen betydelse om man är gothare eller ej för det. Det går inte heller alltid att se om din kollega är gothare, många smälter in precis som vem som helst. Kanske har han eller hon hela bokhyllan full av Edgar Allan Poe?