Livsstil

Hur man "får" vara

2015-10-20 19:17 #0 av: Sommarek

Jag kan ibland bli lite trött när jag besöker somliga sidor och grupper för goths. Sist jag reagerade var på en artikel som handlade om hur man som goth skulle kunna leva med "blekhjärtan" - alltså icke-goths, varpå jag var tvungen att poängtera att vi för gudarnas skull inte är olika arter! Att vara goth är för mig inte något som skiljer mig från alla andra mer än min uppväxt, min politiska hållning eller min syn på whathaveyou. Men enligt artikeln skulle man som goth alltså vara så skild från andra människor att man behöver hjälp för att kunna fungera med andra. Arg

Så, nu till frågan - finns det, enligt er, något man "måste" för att kunna kalla sig goth? För min del handlar det mest om kläder och musik (jag har inte ens svart hår! Flämt!), men vad lägger andra i det? Livsstil? Åsikter? Annat?

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus 

Anmäl
2015-10-20 19:30 #1 av: DiamondIce

Jag håller med dig, om en människa säger att de är goth är det framför allt kläder och musik jag personligen tänker på. Det är klart att det finns andra delar av goten (som litteratur och arkitektur), men att det skulle krävas en speciell sorts åsikt/livsstil/beteende låter bara fånigt... 

Om man behöver hjälp att fungera med människor av andra vanor, vare sig det gäller kläder, åsikter eller livsstil så har det mer med vad du är för sorts person att göra, inte vilken "grupp" du identifierar dig med Funderar 

Av ren nyfikenhet, skulle du kunna länka till artikeln?  Glad

Anmäl
2015-10-20 19:46 #2 av: Lia

Absolut är det framför allt klädstil och musik jag också tänker på. Behöver man hjälp för att fungera med andra är det inte subkulturen det är problem med, det är individen. Det har inget med Goth att göra, och att påstå det, som det görs lite var stans, ger gothare bara dåligt rykte om inte annat.

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2015-10-20 20:04 #3 av: lollynonna

Och jag ÄLSKAR klädstilen och hatar musiken. Är jag inte goth då? 

// Linah 

 Medarbetare på djurannonser och gerbiler iFokus!
SolGerbilsidanSol

Anmäl
2015-10-20 20:15 #4 av: Lia

#3 Personligen tycker jag att du tillhör Goth. Man måste inte älska allt, liksom. Men ännu viktigare är vad du tycker!

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2015-10-20 20:30 #5 av: Sommarek

#1 Ska se om jag hittar den!

Jag kom på en sak jag glömde att skriva; nämligen att jag ju såklart inser att det någonstans måste finnas en minsta gemensam nämnare, oavsett vad det gäller, annars kan man ju lika gärna kalla sig vad som helst. Undrar vad den är...?

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus 

Anmäl
2015-10-21 10:41 #6 av: DiamondIce

#5 Ja du, det var en bra fråga! Skulle det kunna vara att man gillar goth och vill identifiera sig med det? Glad

#3 Du är lika goth som någon som älskar musiken men inte vill ta del av klädstilen i mina ögon! Skrattar 

Anmäl
2015-10-21 10:54 #7 av: Sommarek

#5 Jag tycker ju personligen att det räcker.  ;)

#3 Håller med #5 där - det är ju, som tur är, inte en form man är stöpt efter, så alla kan ju inte tycka likadant...   ;)

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.